عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

توافق ایران و عراق بر سر دست‌یابی به راه‌حل درباره انرژی

وزیر برق عراق، امروز، با وزیر نفت ایران در تهران به منظور توسعه و تحکیم روابط در زمینه انرژی و تجهیز وزارت برق عراق به گاز مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه‌های تولید برق در این کشور با هدف آمادگی برای فصل تابستان دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 27
کد خبر: ۱۳۱۲۷۲

به گزارش راهبرد معاصر وزارت برق عراق، عصر امروز (چهارشنبه)، در بیانیه‌ای اعلام کرد که «عادل کریم» وزیر برق این کشور و «جواد اوجی» وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران با یکدیگر در تهران دیدار کرده‌اند.

بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع) به نقل از وزارت برق این کشور، وزیر برق عراق، امروز، با وزیر نفت ایران در تهران به منظور توسعه و تحکیم روابط در زمینه انرژی و تجهیز وزارت برق عراق به گاز مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه‌های تولید برق در این کشور با هدف آمادگی برای فصل تابستان دیدار کرده است.

طبق این بیانیه، در این دیدار فضایی مثبت حاکم بوده و گفت‌و‌گوهای میان دو طرف تا حد زیادی ثمربخش خوانده شده است. بنابر این اعلام، طرف ایرانی پس از شنیدن اظهارات مقام عراقی، وضعیت اقلیمی این کشور و نیاز مبرم عراق به افزایش تولید انرژی در فصل گرما را درک کرده است.

در بخش پایانی این گزارش آمده است: «دو طرف بر سر دست‌یابی به راه‌حلی رضایت‌بخش برای هر دو کشور در خصوص تعهدات قانونی، قیمت‌ها و پرداخت بهای سوخت وارداتی بر مبنای یک سازوکار که تداوم انرژی‌رسانی در سال ۲۰۲۲ را تضمین کند، به توافق رسیده‌اند.»

پایگاه خبری «میدل ایست نیوز»، بعداز ظهر روز گذشته، به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده بود که عادل کریم سرپرست وزارت برق عراق برای رایزنی با مقامات ایران وارد تهران خواهد شد.

منبع مذکور که اشاره‌ای نیز به نام او نشده بود، خبر داده بود که عادل کریم در صدر یک هیأت فنی-مالی با دستور مستقیم شخص «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق عازم تهران خواهد شد.

این گزارش پس از آن منتشر شد که چند روز پیش، خبرگزاری رسمی دولت عراق (واع) به نقل از «احمد موسی» سخنگوی وزارت برق این کشور خبر داد: «مصطفی الکاظمی، نخست وزیر، دستورالعمل هایی برای رسیدگی به پرونده برق صادر کرده و به این وزارتخانه و شورای انرژی وزیران دستور داده است تا پرونده گاز مربوط به طرف ایرانی را حل کند.»

سخنگوی وزارت برق عراق با اشاره به اینکه صادرات گاز ایران به مناطق مرکزی این کشور به ۱۳۳ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد و این رقم پاسخگوی نیاز زمان‌های اوج مصرف در عراق نیست، اضافه کرده بود: «نشست‌های دوره‌ای با طرف ایرانی برای حل موضوع گاز پس از پرداخت هزینه (آن) انجام می شود.»

احمد موسی همچنین بر لزوم پایبندی طرف‌های عراقی و ایرانی به مفاد قرارداد امضاء شده به‌ویژه پس از تصمیم هیأت وزیران مبنی بر پرداخت کامل بدهی گازی از طریق صندوق اعتباری در بانک تجارت عراق (TBI) تاکید کرده بود.

وی با اشاره به اینکه تولید ۷۵۰۰ مگاوات برق (تولیدی) به عرضه گاز وابسته است، توضیح داد: « سامانه واردات گاز به دلیل معتدل بودن دما در حال حاضر با ظرفیت کامل کار نمی کند و در صورت ورود به زمان اوج مصرف، برای تجهیز ایستگاه ها نیاز مبرمی به گازرسانی وجود خواهد داشت.»

وی همچنین افزوده بود: «این وزارتخانه با هماهنگی وزارت نفت، یک برنامه راهبردی منطبق با حجم عرضه گاز به همراه یک طرح اضطراری برای مواقع کاهش و یا قطع شدن گاز تهیه کرده است و نیاز به گاز ایران در حال حاضر ضروری است زیرا ارزش فنی بالایی دارد و هیچ مشکلی ندارد.»

وی در ادامه اظهارات خود خاطرنشان کرده بود: «وزارت نفت در تلاش است تا از طریق احیای میادین گازی و ایجاد پالایشگاه ها و اتصال شبکه خطوط لوله به نیروگاه ها، طرح سوخت را تضمین کند، اما این پروژه ها نیاز به سقف زمانی دارند.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده